Culinair München

Op uitnodiging van DNHK (Duits-Nederlandse handelskamer) mocht ik mee op een culinaire tour naar München. Het heeft even geduurd voor ik het kon posten en dit heeft o.a. te maken met de MH17 ramp. Ik zat daar terwijl er iets vreselijks was gebeurd en vond het niet gepast om op mijn blog iets ‘leuks’ te gaan plaatsen. Excuses hiervoor.

Eerste keer München, eerste keer bier

Weihenstephan bier
Voor het eerst stapte ik in het vliegtuig naar München. Vol excitement was ik veel te vroeg op Schiphol en knoeide ik koffie op mijn witte blouse (Go Justine!). Na een uur stond ik op Duitse grond en had ik een mooi plekje in de persbus met nog 10 gezellige journalisten. First stop: bierbrouwerij Weihenstephan
Oké mijn Duits is niet fantastisch maar zij hebben daar een studie voor bier brouwen. En een enthousiaste student wist veel over bier te vertellen. Het hele proces tot de dop op het flesje. Ook hier gebeurde wat legendarisch, ik dronk mijn eerste glas bier. Oké, dit gaat niet mijn nieuwe dorstlesser worden maar desondanks was het best lekker.

Duitse trots

Culinair München

Op de tweede dag zijn we meerdere culinaire bedrijven gaan bezoeken. Het is prachtig om te zien dat er nog familiebedrijven bestaan. Zo vertelde de bakker van Backerei Hoffman trots is op zijn bedrijf. Al 4 generaties zit het in de familie en zijn zoon is nu de patissier van Hoffman. Na een rondleiding en uitgebreide lunch vertrokken we naar Käfer;

Culinair München

Käfer is een premium merk in Duitsland en zorgen voor de hoogste kwaliteit in eten en drinken. Bij Käfer vind je de meest luxe en vers producten. Ik voelde een ‘instant happiness’ toen ik er binnen wandelde. Je vindt er o.a. een gigantische wijn-, vis-, kaasafdeling, vleeswaren, pasta’s en gebak. En gelukkig komt Käfer ook naar Nederland!

Na kwijlend voor de schappen te hebben gestaan vertrokken we naar Irschenberg om Dinzler koffie en Guggenbichler Schnaps te proeven. We kregen een rondleiding en mochten natuurlijk proeven. Het was vooral leuk om te zien dat de eigenaar van schnaps in een prachtig huis woont die van generatie op generatie is doorgegeven. Hij vertelde uitgebreid over het proces en de 7 smaken die wij mochten proeven. En die schnaps. Best heftig…..

Culinair München

Culinair München

Op zaterdag eindigde onze laatste bezoek bij de Naturkäserei Tegernseerland. Omringt door de prachtige natuur bezochten wij een kaasmakerij. We kregen een lekker ontbijt met natuurlijk veel kaas.

Culinair München
München is culinair top! Het was mijn eerste keer en ik ga zeker nog een keer terug. Er is méér dan alleen braadworst :). Bij alle bedrijven die we hebben bezocht kun je de Duitse trots niet missen en dat is mooi om te zien. Deze week heb ik voor jullie nog een leuk filmpje en een #IDIDEATTHAT in München post.

 

Be first to comment