Texel culinair – Het culinaire evenement van Texel

Texel Culinair

Vorig weekend was ik bij het evenement Texel culinair. Voor mij de eerste keer, dus dat was al een ervaring op zich. Op een zaterdagmiddag vertrok ik samen met le boyfriend naar Texel. Het tripje in de smurfmobiel duurde slechts 2,5 uur. Voor € 36,- euro sta je met je auto op Texel! Best cool om mee te maken dat je met je auto een boot in rijdt, op het dek uit staat te waaien en binnen 30 minuten er weer uit rijdt. Voor mij een hele beleving, ja echt.

DSC00200

Het evenement Texel Culinair 

Elk jaar in de tweede week van september wordt Texel Culinair georganiseerd. Met als thema zilte groenten en zeeweer.
Een straat vol met lekkere eettentjes en entertainment. Ik wist overigens ook niet dat ganzen zo leuk in een rijtje konden lopen. Tijdens het evenement heb ik veel lekkere dingen mogen proeven en de organisatie stond er op dat Justine een oester naar binnen moest eten. Dus dat deed ik, mijn tweede oester in mijn leven! Slurp.
Op Texel Culinair heb ik ook het lekkerste lamsspiesje ooit gegeten! Jazeker. Normaal vind ik lamsvlees helemaal niet lekker! Al is de lokale shoarma tent die lamsvlees serveert natuurlijk geen goed referentiekader (ik kom er overigens ook niet meer. Praat over 5 jaar geleden). Maar dit vlees was zo mals en met veel smaak dat ik naar méér snakte. Ik heb echt van alles gehad. Een Koreaans sateetje, toetjes, een oester en een super ravioli met zeewier. Het evenement is zeker een aanrader voor volgend jaar! Het was erg gezellig en er was veel te proeven. En zeker als je van lekker uitwaaien en eten houdt ;).

Volgend jaar is het evenement op 11, 12 en 13 september 2015. Kijk hier voor meer informatie.

Texel Culinair

Oester! 

Texel culinair oester

 

Nou daar gaan we dan. Tweede oester in mijn leven. Slurp!

Texel culinair

 

Saté Bali en Koreaanse BBQ Shortribs van Anneke’s Kitchen & Toko

Texel culinair

 

Saltinbocca alla Romana (kalfsoester met parmaham en mozzarella in marsala roomsaus) en ravioli ripieno (versgevulde pasta met zweewier)

Texel Culinair

Texel Culinair

 

Echt Texels lamsvlees van slagerij Goënga. 

Texel Culinair

 

Het eten van Restaurant Isola Bella.

Texel Culinair

Texel Culinair

Het grand dessert voor twee! 

 

 

 

Be first to comment